Министерство на туризма заличи 21 туроператора от Националния туристически регистър. Причината

...
Министерство на туризма заличи 21 туроператора от Националния туристически регистър. Причината
Коментари Харесай

Министерството на туризма заличи 21 туроператора от туристическия регистър

Министерство на туризма заличи 21 туроператора от Националния туристически указател.

Причината е, че сдруженията не са дали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност, оповестиха от ведомството.

Компаниите са със седалище и адрес на ръководство в градовете София, Варна, Пловдив, Несебър, Поморие и с. Горна Малина.

Заличаването става по заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова, според решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от регистъра, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в алено. Така потребителите, при информация в регистъра, ще получават информация дали туроператорът е правилен и прави активност, спазвайки закона.

Определен е интервал от две години, през който заличените сдружения нямат право да декларират регистрация за осъществяване на туроператорска активност. Срокът се дефинира считано от датата на издаване на актуалната заповед.

Според Закона за туризма всеки регистриран туроператор годишно би трябвало да подписва контракт за застраховка „ Отговорност на туроператора “ с сдружение по смисъла на Кодекса за застраховането и да я показа на министъра на туризма в 14-дневен период от сключване на съглашението. След това тя се вписва и в Националния туристически указател.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР